Wat doet Van de Spijker Houten Verpakkingen:

Houten kisten

Wij produceren houten kisten voor uw product, of het nu voor luchtvracht, vrachtwagenvervoer of zeevracht is. Alles wordt op maat gemaakt, wij produceren de optimale verpakking voor u. Houten kisten zijn ideaal als verpakking, omdat ze in onbeperkte afmetingen kunnen worden geproduceerd.

Ze beschermen goederen van alle afmetingen en gewichten op een kosteneffectieve en veilige manier tegen transportbelastingen (fysieke, klimatologische, diefstal, enz.). Ze maken alles stapelbaar en beschermen tegen nieuwsgierigen. Aan het einde van hun reis kunnen ze op een CO2-neutrale manier worden gerecycled of verwijderd.

We gebruiken meestal een combinatie van massieve planken en plaatmateriaal, maar ook kisten compleet van hout zijn mogelijk. In vergelijking met een massief houten kist zijn onze verpakkingen met een combinatie van hout en plaatmateriaal lichter, en hebben een betere dichtheid in de bescherming tegen het binnendringen van water.

De opbouw van onze kisten bespaart kostbare tijd bij het verzenden van goederen. Wij leveren de verpakkingen gemonteerd aan, waarbij één of meerdere zijdes demontabel zijn. Wanneer uw goederen aankomen op de plaats van bestemming is een schroevendraaier voldoende om de houten kist te openen. Als de goederen moeten worden doorgestuurd of geretourneerd, kan de kist eenvoudig terug worden geassembleerd.

Wanneer u de houten kisten op wil bergen zorgen we dat de verpakking compleet demontabel wordt aangeleverd. De platte stapel die overblijft is vrij van uitstekende sloten of staven. Of het nu gaat om vederlichte goederen of om zware vracht, met ons kunt u alle kanten op.

We leveren onze verpakkingen volgens de IPPC-norm en de verschillende exportregels in het buitenland.

Kratten en bokken

Wanneer het niet nodig is uw goederen compleet afgesloten te vervoeren, zijn kratten en bokken een slimme oplossing.

De kratten zijn goed stapelbaar, en de randen beschermen uw goederen tijdens transport. In de kratten kunnen uw producten ook worden gestapeld, wat een groot ruimte-, en dus transportvoordeel oplevert.

Voor het vervoeren van goederen die rechtop dienen te staan (denk bijvoorbeeld aan glas of natuursteen) zijn onze bokken de ideale oplossing. Sterk, robuust en zo geconstrueerd dat ze uw producten degelijk vervoeren. We construeren de bokken zo dat ze 4-zijdig te tillen zijn.

We construeren onze producten geheel op maat van uw goederen. Onze ruime ervaring zorgt voor een lichte en passende oplossing.

Maatwerk pallets

Is uw product te lang, te breed of te zwaar voor een standaardpallet? Wij ontwikkelen en vervaardigen geschikte houten pallets voor export of nationaal of intern transport op basis van uw individuele specificaties. Wij zijn een ISPM-15 gecertificeerde fabrikant van houten verpakkingen. Dit betekent dat u van ons pallets ontvangt die wereldwijd kunnen worden verzonden dankzij een IPPC-stempel.

Op onze site produceren wij hoogwaardige en robuuste speciale pallets voor goederen met speciale afmetingen volgens uw technische vereisten en afmetingen.

Wij kunnen houten pallets produceren voor het snel verzenden van machines en installatiecomponenten volgens uw vereisten.

Gaten, schroefverbindingen of ingebouwde draadstangen kunnen precies op uw behoefte worden afgestemd.

De maximale lengte van onze pallets is meer dan 15 meter.

Interieurs in verpakkingen

Onjuiste verpakking kan ertoe leiden dat uw goederen worden beschadigd. Het is daarom belangrijk om deze veilig te zekeren. We kunnen onze verpakkingen voorzien van een passend interieur om schokken, compressies en theoretische valpartijen van tijdens transport te weerstaan.

Een goede binnenverpakking is erg belangrijk, ze dient als extra buffer. Onze interieurs zorgen voor een goede bescherming van uw goederen in elke vorm. Ze bieden ook een optimale oppervlaktebescherming. De door ons gebruikte materialen zijn EPS, PU schuim, polyether, hout en metaal.

Onjuiste verpakking kan tot de volgende risico’s leiden: Schade aan de goederen, vertraging in transport, manipulatie van uw goederen, automatische afwijzing van elke vordering tot schadevergoeding, verlies van de goederen.

Wij maken de interieurs volledig op maat en aangepast aan uw producten. Wel zo veilig.

Inpakken in VCI folie

Bescherming van uw producten is onze uitdaging. Niet alleen voor gemakkelijk kwetsbare, maar ook voor zogenaamd robuuste goederen zoals metalen onderdelen. Natuurlijk moeten deze goed worden vastgezet, maar er is een tweede taak voor de verpakking, namelijk de corrosiebescherming. Corrosie van metalen materialen verwijst naar de reactie van het materiaal met materialen van de omgeving, voornamelijk zuurstof en water.

Voor velen bekend als oxidatie, dus roest. Onze VCI folie zorgt voor een extra bescherming tegen deze roest. Eerder werd dit bereikt door het oliën of invetten van de materialen voor opslag en verzending. Het verwijderen van deze beschermlaag was een tijdrovend proces, en de bescherming niet optimaal, bijvoorbeeld voor goederen met moeilijk bereikbare plaatsen.

Onze oplossing heet VCI – Volatile Corrosion Inhibitors, wat “vluchtige corrosieremmers” betekent. Deze stoffen worden gekenmerkt door het feit dat ze direct uit de vaste fase in de gasfase sublimeren. Deze gassen vormen een beschermende film op het metalen oppervlak in de gesloten verpakking die corrosie voorkomt. De bescherming strekt zich uit tot in de laatste hoek – inclusief draad, gaten, en in machines. Na het openen van de verpakking verdampen de VCI-actieve ingrediënten zonder residu en is verdere verwerking onmiddellijk mogelijk. Als de verpakking weer goed wordt gesloten, wordt de bescherming weer opgebouwd. Bij juist gebruik zijn de ingrediënten onschadelijk voor de gezondheid, is er geen risico op huidcontact of inademing.

Wanneer we extra droogmiddel toevoegen in de verpakking biedt dit nóg meer bescherming.

Verpakken en stuwen van goederen

De vereisten voor een veilig transport van uw producten zijn zeer divers, afhankelijk van de aard van het product, de bestemming en de transportroute. Wij zien het als een mooie uitdaging om zelfs de meest complexe producten veilig te verpakken. Met onze jarenlange ervaring helpen wij u om al uw producten, van zeer klein tot extreem groot, veilig te verpakken. Dit kan bij ons op het bedrijf, maar we komen ook graag naar u toe. Uiteraard wordt rekening gehouden met uw vereisten op het gebied van statica, laadvermogen, transportroute en efficiëntie. We zorgen ervoor dat we altijd uw hoge kwaliteitsnormen naleven.

In onze houten kisten kunnen we een maatwerk interieur aanbrengen van schuim, hout of metaal. Deze interieurs worden zo samengesteld dat uw goederen totaal opgesloten worden vervoerd. Dit kan gaan om precaire assen, dure kunstwerken, maar ook compleet geassembleerde 3D-printers worden met onze verpakkingen veilig verstuurd.

Onze verpakkingen worden geleverd met een warmtebehandeling volgens de IPPC-norm (ISPM-15). Hiermee borgen we dat uw producten over de hele wereld kunnen worden verstuurd. Eventueel worden ze voorzien van een extra beschermende VCI-folie, die corrosie tegengaat.

Daarnaast stuwen we uw producten veilig voor transport in containers. Natuurlijk worden ook alle bijbehorende ladingbeveiligingsmaterialen door ons verzorgd.

ISPM-15 standaard

Voor de import en export van houten verpakkingen zijn speciale voorwaarden en wettelijke voorschriften van toepassing. De productie van houten verpakkingen in Nederland is wettelijk geregeld.
Alle verpakkingen van Van de Spijker houten verpakkingen voldoen aan de ISPM-15-norm. Ons massieve hout wordt warmtebehandeld door de leverancier van grondstoffen en arriveert daarom in onze fabriek als pestvrij. De warmtebehandeling is een volledig niet-toxisch en milieuvriendelijk proces (vergelijkbaar met pasteuriseren van melk). Wij behandelen ons hout niet met chemicaliën. OSB, multiplex en andere materialen op houtbasis zijn bij ons standaard volgens de ISPM-15-norm.

Om ervoor te zorgen dat gevaarlijke schadelijke organismen niet als “blinde passagiers” in houten verpakkingen worden verspreid, hebben veel landen de FAO-overeenkomst inzake gewasbescherming ondertekend. Voor dit doel is de gewasbeschermingsnorm ISPM 15 geïntroduceerd op het gebied van houten verpakkingen. Als voorzorgsmaatregel tegen deze bedreiging hebben veel landen quarantaineregels opgesteld. Deze zijn terug te vinden in de norm voor fytosanitaire maatregelen, ISPM-15.

De standaard ISPM-15 beschrijft maatregelen om de fytosanitaire kwaliteit van houten verpakkingen te verbeteren en het risico op houtbeschadiging te verminderen. De ISPM15-norm wordt uitgegeven door de International Plant Protection Convention, een suborganisatie van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO). In Nederland is de NVWA belast met de uitvoering.

Bijna alle geïndustrialiseerde landen in de wereld accepteren de ISPM-15-norm (inclusief Australië, VS, Brazilië, China, enz.). We markeren onze verpakkingen met een leesbare stempel op twee tegenover elkaar liggende zijden van de verpakking. Wij staan garant voor een verpakking die voldoet aan de ISPM-15 norm.

Iets anders

Hier vind uw een klein overzicht van enkele leuke projecten waar we aan hebben gewerkt. Barren, banken, kasten, sprookjeshuizen…

Het hout wat we gebruiken wordt speciaal door ons geselecteerd voor uw project. Plank voor plank wordt bewerkt met de hand, waarbij we gebruik maken van onze kennis van het ambacht die we meekregen van oude leermeesters.

Wat we maken is echt uniek. Onze medewerkers hebben elkaar gevonden door hun gezamenlijke passie: mooie dingen maken van hout. Allemaal zijn ze van kinds af aan al bezig met meten, zagen, boren, timmeren en schuren. Ze ademen houtbewerking.

Kom langs met uw ideeën en we verrassen u met onze creativiteit.